0031 (0)73-6138744 essed@home.nl

FAQ

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Algemene informatie Suriname/Paramaribo

Suriname in Zuid Amerika

Suriname ligt aan de noordoost kust van Zuid Amerika, met ten westen Guyana, ten oosten Frans Guyana en ten zuiden Brazilië. Vliegtijd ca. 8 uur

Tijdverschil
In de zomer is het tijdsverschil met Nederland 5 en in de winter 4 uren.

Temperatuur en het Weer.
Suriname heeft gemiddeld een jaar temperatuur van 25 tot 30 graden C.
Er zijn twee droge en twee regen seizoenen. 

Elektriciteit
Het
 voltage bedraagt 127V AC.

Verkeer en wegen

Er is links verkeer. Er zijn diverse auto verhuur bedrijven. Er zijn wagens met een links en rechts stuur. Even wennen dus. Met de nodige voorzichtigheid lukt dit vrijwiel een ieder. Het NL rijbewijs is niet voldoende. Nodig is een internationaal rijbewijs, verkrijgbaar bij o.a. de ANWB. Wordt terplekke afgegeven tegen ca. € 15,-  Kijk bij huur of lenen van een auto, de dekking en de minimale WA verzekering altijd goed na. De wegen zijn niet altijd even goed onderhouden. Let u gewoon goed op dan valt het mee.

Veiligheid Paramaribo

Hoe is de veiligheid .

Paramaribo is in de regel gewoon veilig.

Natuurlijk zijn er net als overal buurt uitzonderingen  

In het stadcentrum kunt u rustig winkelen en uitgaan.

Laat net als overal;  kostbaarheden niet slingeren en pronk er nooit mee. 

Omgeving

Hoe is de omgeving van Edesse. De Wagenwegstraat is in het hartje centrum.

Op loopafstand is alles te bereiken in de (oude ) binnenstad.

Overdag bruisend nabij winkels en kantoren.

In de avond is het rustig en ook dan kunt u veilig op loopafstand naar diverse restaurants, eethuizen, theater, casino’s enz. enz. 

Geldzaken in Suriname

Met Amerikaanse dollars en Euro’s kan men bijna overal betalen. Voor reguliere bankzaken kan men van maandag tot vrijdag, van 08.30 uur tot 14.30 uur terecht bij elke willekeurige bank in Paramaribo. Vele geldwisselkantoren zijn de gehele week geopend van 08.00 uur tot 00.00 uur en op zondag van 12.00 uur tot 00.00 uur. Er zijn verschillende pin apparaten waar men pasjes voorzien van het logo van sirius kan gebruiken. Op 150 meter van Edesse is de RBTT bank waar u 24 uur per dag kunt pinnen.

Postkantoren in de buurt

Er zijn drie postkantoren in Paramaribo ; openingstijden zijn van maandag tot vrijdag, van 08.00 uur tot 14.00 uur.

Openbaar vervoer

Er gaan openbare minibusjes naar verschillende buurten. Elke route heeft haar eigen busstation. Taxi’s zijn in heel Paramaribo te vinden en in de buurt van alle hotels. In Edesse bellen wij kosteloos een taxie voor u. 

Visum

Voor Suriname heeft u een visum nodig. Te verkrijgen bij het Surinaams Consulaat in Amsterdam. Mits op de juiste wijze aangevraagd binnen 1 dag beschikbaar.

Voeding

Water is doorgaans goed drinkbaar. Er is veel aanbod van mineraalwater en dranken.

In de tropen is het aan te bevelen dat u voldoende dagelijks vocht tot u neemt.

Suriname heeft veel aanbod van vaak verse etenswaren. Aan diverse  en veelheid van eet gelegenheden met de creoolse, chinese, hindoestaanse, javaanse keukens komt u beslist niet te kort. Er zijn ook vele fastfood restaurants ketens voor hamburgers, piza, etc. etc.   Natuurlijk ontbreken de wat duurdere a la carte restaurants niet.

Let u  wel op bij eetgelegenheden buiten langs de weg met vooraf klaargemaakt voedsel.

Algemeen eet u  in Paramaribo ( bijna 24 uur per dag )  smakelijk en erg goedkoop.

Informatie en nieuws voorzieningen

Elke suite in Edesse heeft een TV en ( wekker ) radio. Volop nieuws in het Nederlands.

Ook  Nederlandse info programma’s zoals live- herhaling van het NOS Journaal. Er zijn tientallen informatieve Surinaamse radio en tv uitzendingen .

Diverse kranten en tijdschriften geven veel informatie.

De Surinaamse bevolking is doorgaans zeer vriendelijk en behulpzaam.

Men stelt er prijs op u uitgebreid de weg te wijzen.  

Op iedere suite is er een lijst met belangrijke telefoonnummers

Er is mocht dit nodig zijn een huisarts en apotheek afspraak voor onze gasten

Over het verblijf Edesse

Internet en e-mail

 In Paramaribo zijn verschillende openbare plekken om te e-mailen en te internetten. 

Zelf maaltijden bereiden

De suites hebben allen een eigen kitchenette. Meer voor een kleinigheid. Nuttigen van maaltijden, welke u beslist ook van buiten mag meenemen, verzoeken wij niet te nuttigen in de suites maar op het terras. Borden en bestek is gratis beschikbaar. In overleg met de beheerder kunt u wel maaltijden bereiden in de centrale keuken. Zelf koken in Suriname raden wij u toch bijna niet aan omdat de eetgelegenheden erg veel

en goedkoop aanbieden 

Telefoneren

Lokaal en internationaal bellen kan vanuit één van de telefooncellen waarbij u gebruik maakt van telefoonkaarten. Deze kaarten zijn in bijna elke winkel of bij elk tankstation verkrijgbaar. Door een locale sim kaart te kopen kunt u tegen lokaal tarief (ook internationaal) bellen en sms-sen met Nederland kan met een triple band toestel. Ook kan met sms tegoed kopen om internationaal te sms-sen.

Parkeren

Heeft Edesse een eigen parkeerterrein.

Ja aan de voorzijde op de afgesloten plaats kunnen 10 auto’s parkeren.

Parkeren voor gasten is gratis.

Vervoer naar Edesse

Bij aankomst kunnen wij uw vervoer van het vliegveld reserveren. Informeert u hierover.

Dit kan per speciale taxie of via de reguliere airport bus. U wordt dan bij ons complex afgezet. Het taxie vervoer in Paramaribo is goed en niet duur. Edesse heeft een vaste taxie bedrijf.

Veiligheid Edesse

Het terrein van Edesse is geheel afgezet. Bezoekers dienen zich eerst aan te melden.

Alles is goed afgesloten. Er is een gehele alarminstallatie. Het terrein en gebouw is  in de avond verlicht. Er zijn gratis kluisjes op iedere unit. Er is bewaking. De nachtportier is op

het terrein woonachtig en direct oproepbaar.

Roken

In de suites is het verboden te roken.

Zwembad

Het zwembad is gratis voor gasten van Edesse. Gebruik is in overleg met de beheerder.

Verblijfs- en verhuursvoorwaarden

Van toepassing zijn de verblijfsvoorwaarden van Edesse. Op verzoek verstrekken wij u deze en in iedere suite treft u een afschrift aan.

Kom tot ontspanning in een van onze suites

Edesse is een onderdeel van Essed Onroerend Goed bv gevestigd in  Nederland ’s-Hertogenbosch. Vanuit Nederland verzorgt,  Essed Onroerend Goed bv de reserveringen, de verhuur, exploitatie en financiële afwikkeling en zijn bereikbaar per e-mail: essed@home.nl of telefonisch 0031(73) - 6138744 correspondentie: Postbus 390 – 5201 AJ ’s-Hertogenbosch en ons kantooradres is Van Noremborghstraat 53 ’s-Hertogenbosch.

Corona maatregelen:  

Reserveringen die vanwege de Nederlandse en Surinaamse overheidsmaatregelen niet kunnen doorgaan, kunnen kosteloos binnen één jaar na de oorspronkelijke aankomstdatum worden omgezet. Zo niet geldt de annuleringsregeling volgens de boekingsbevestiging van Edesse. Neem voor contact op met Edesse Nederland - Essed Onroerend Goed b.v. essed@home.nl of 00 31(0)73-6138744.